Alt tekst for bilde (beskrivelse av bilde)
Alt tekst for bilde (beskrivelse av bilde)
02.03.2021

Påskeferie med sjarm

En ferie på Sørlandet kan være spekket med opplevelser og aktiviteter for hele familien, enten du liker en rolig eller aktiv ferie.
02.03.2021
Del artikkel:
I smaabyen Flekkefjord finner man trendy butikker med et godt og variert utvalg, den beste servicen, internasjonal Street art og fantastisk småby sjarm. Kontrastene mellom gammelt og nytt er alene verdt å få med seg. Opplev småbyen med en rykende fersk kaffekopp i hånden og ta en rusletur langs elva som deler byen i to. På bakeriene i Flekkefjord får man kjøpt noe som heter skolekjeks, dette er en spesialitet i Flekkefjord og passer perfekt til rusleturen. 

I gågaten er det er dekorert med vimpler i alle regnbuens farger, gamle sykler med påskeliljer i sykkelkurvene og nisjebutikkene ligger på rekke og rad. Her finner vi bla. To-Ka som har et flott utvalg av klær, sminke og accessories. Har du planer om å fornye hjemmet er Lille Bille og Fuglehuset verdt et besøk. Her er hyllene spekket med interiør og sjarmerende ting til hus og hage.

På 15, 16-, og 1700-tallet bosatte et stort antall hollendere seg i Flekkefjord og livnærte seg på handel med eikeskog, gråstein og hummer. En bydel i Flekkefjord har fått navn etter denne tiden, og en vandring i Hollenderbyen er flott tur gjennom en av Sørlandets best bevarte trehusbebyggelser. Her kan du oppleve den fascinerende historien gjennom en oppmerket kultursti med infoskilt. Kart for kulturstien kan fås på turistkontoret eller lastes ned hos Smaabyen Flekkefjord 
streetart
Foto: Sandra Surdal
Hollenderbyen%202%2C%20Foto%20Sandra%20Surdal
Foto: Sandra Surdal
IMG_20200530_120449
Foto: Smaabyen Flekkefjord
Ikoniske jettegryter
Brufjellhålene er kanskje et av de mest populære selfiespot på hele Sørvestlandet, og den perfekte utflukten for deg som ønsker en aktiv ferieopplevelse. En tur til Brufjellvarden er en flott vandring gjennom gammel skog og naturlandskap til et av områdets fineste utsiktspunkt. Klatreturen ned til grottene er en spennende opplevelse, og her får man testet høydeskrekken sin. De horisontale jettegrytene og –grottene i området ble skapt for over 20.000 år siden. Sakte men sikkert gravde bølger og is seg inn i bergartene og dannet de populære jettegrytene.

Turen tar ca 1,5 hver vei, og det er lurt å pakke med seg gode sko og tøy etter været. Ta gjerne med deg en god nistepakke som du kan kose deg med når du kommer til topps og kan skue utover storhavet. Etter en dag med fjelltopper og grottebesøk passer det perfekt å stikke innom den fine rullesesteinstranda, Sandviga på vei hjem. Her kan man sitte i vannkanten å nyte solnedgangen. Både Sandviga og Brufjellsområdet er en del av Magma Geopark som er på UNESCOS verdensarvliste.
IMG_8153
Brufjell
image0
Foto: Sandra Surdal
Det Amerikanske Lista
Har du lyst å utforske mer av vår region, er du bare en kort kjøretur unna «Amerika». Bare 30 minutter fra Flekkefjord ligger Lista hvor man får en real smak av den amerikanske kulturen. 90% av de som bor her har utvandrere i familien og det har satt sitt preg på Listalandet. Husene har mye inspirasjon fra USA, gatene har amerikanske stedsnavn og i nesten alle butikker finner man tilknytning til den amerikanske kulturen. Hver sommer arrangeres det også egen American Festival med et fullspekket program.

I Vanse finner vi Christina Breisnes som har tatt den helt ut og laget en autentisk department store kalt Trunken. Navnet har sitt utspring fra den gang utvandrere kom tilbake fra USA og hadde med seg amerikanske varer i store Amerika-trunker. I hyllene her finner du kun amerikanske varer og det er lett å glemme tiden når man går inn gjennom dørene. Fantastisk interiør, matvarer, godis, baker-avdeling, tekstiler til hjemmet, cowboy utstyr og flotte 50-talls kjoler med strutteskjørt er bare noe av det du kan få kjøpt her.
 
Når man har fylt handleposene sine på Trunken og trenger en pust i bakken kan man ta turen over gata til Larsen`s Bakerey. Her får du de beste pannekakene vi noen gang har spist med masse lønnesirup og bacon på. Bakeryen er innredet som en amerikansk diner med flotte pastellfarger og tidsriktig interiør. Kanskje er det noen lokale der som kan dra fram noen gode historier fra svunne tider? Bli ikke overrasket om du ser noen dollarglis rulle forbi vinduet, lidenskapen for amerikanske biler er stor her i Vanse.
IMG_8120
Foto: Det Amerikanske Lista
IMG_1660
IMG_1666
Med så mye å oppleve i vår region kan vi garantere at du får en god ferieopplevelse, sjekk gjerne ut www.opplevflekkefjord.no for flere forslag til aktiviteter og opplevelser. Vi ønsker deg hjertelig velkommen til vår flotte småby og påskeferie i sør.

Lurer du på noe?

Har du spørsmål om booking, hotellet eller ønsker annen informasjon? Vi er der for deg. Ta kontakt med oss så skal vi gjøre vårt beste for å hjelpe deg.
Alt tekst for bilde (beskrivelse av bilde)
02.03.2021

Kystidyll på sitt beste

Øyperlen Hidra ligger like utenfor Flekkefjord, og er en av de mest idylliske destinasjonene Sørlandet har å by på. En kort fergetur over Hidrasundet tar deg med ut i havgapet der kystheier, fersk sjømat, kulturhistoriske monumenter og vakker natur gir deg en flott og opplevelsesrik tur.
Kystidyll på sitt beste
Alt tekst for bilde (beskrivelse av bilde)
02.03.2021

En sykkeltur utenom det vanlige

En av de mest populære aktivitetene i Flekkefjord er skinnesykling på den gamle Flekkefjordbanen. Hvert år sykler tusenvis den 34km lange ruten og får en naturopplevelse utenom det vanlige. Her kan du nyte den fine utsikten fra sykkelsetet, mens du ruller frem i eget tempo.
En sykkeltur utenom det vanlige
/Tilbake til arkiv
Blogg