Alt tekst for bilde (beskrivelse av bilde)
Alt tekst for bilde (beskrivelse av bilde)
02.03.2021

Kystidyll på sitt beste

Øyperlen Hidra ligger like utenfor Flekkefjord, og er en av de mest idylliske destinasjonene Sørlandet har å by på. En kort fergetur over Hidrasundet tar deg med ut i havgapet der kystheier, fersk sjømat, kulturhistoriske monumenter og vakker natur gir deg en flott og opplevelsesrik tur.
02.03.2021
Del artikkel:
Hidra er stedet der Sørlandet møter Vestlandet, og her er du tett på naturen enten du trives med å rusle langs fjæra eller vil beskue hav og kyst fra flotte utsiktspunkt. Øya har i underkant av 600 fastboende, og deles av Eiekanalen som er en poulær ferdselsåre for småbåtene. Hidra har opplevelser og aktiviteter for alle aldersgrupper, og både lokalbefolkningen og tilreisende benytter seg flittig av det øya har å by på. Med sjøen på alle kanter er det lett å la seg friste av det våte element her på Hidra. Øya byr på mange koselige små viker og badestrender hvor store og små kan kose seg med bading og krabbefangst. Flere steder er også fint tilrettelagt med sitteplasser og grillmuligheter. 

Om sommeren arrangeres det også Skalldyrtreff i Fiskerihavna med aktiviteter og underholdning for liten og stor. Delikatesser fra havet kan nytes fra store skalldyrbord, og det er yrende liv i havna og på sjøen .
bading
Foto: Eva Andreassen
fiske
Foto: Eva Andreassen
Sandkrabbe
Foto: Alf Sverre Torgersen
Opp på den høyeste topp
Høgåsen er kanskje den mest kjente attraksjonen på øya, og hvert år tar tusenvis av turister den fine turen opp til utsiktspunktet der man kan skue utover Kirkehamn og storhavet. En flott tur som passer for alle aldersgrupper, og ruta er også tilrettelagt for rullestolbrukere.  

Høgåsen er rik på historie, og under 2.verdenskrig var det mye aktivitet her. Hidras strategiske plassering gjorde at tyskerne anla et omfattende artillerianlegg på Høgåsen, og under bakken finnes tuneller og grotter fra krigens dager.  Informasjonsskilt som er satt opp leder deg gjennom stedets historie. For den historie interesserte anbefales også en tur til Palfjell og Lindåsen. Der finner man restene etter et tysk og engelsk fly fra 2.verdenskrig som ligger ved stien til toppene. 
H%C3%B8g%C3%A5sen
Foto: Sandra Surdal
hidra
Foto: Eva Andreassen
Sandra%20Surdal2
Foto: Sandra Surdal
Kortreist hvilepuls
Når den milde havbrisen stryker deg på kinnet der du sitter på bryggekanten og nyter sommersola er det lett å forstå at de som bor her har funnet hvilepulsen. Her kan du kose deg med ferske reker, lytte til bølgeskvulp å kjenne roen senke seg. Kanskje får du også øye på nisene som trives i farvannet her?

Hidra er malerisk vakker, og en vandring i smågatene gir deg Sørlandsidyll på sitt beste med pittoreske små hus, hvite stakittgjerder med blomster, rorbuer og naust. I Kirkehamn kan du oppdage unike skatter både i interiørbutikken Fruenes Hus og på Hjørdis Strikkehjørne. Dagligvarebutikker finner du i Kirkehamn og Rasvåg, og i Rasvåg har også butikken en koselig liten kafe hvor du kan nyte god mat og drikke. 
IMG_2075
Foto: Sandra Surdal
Kystkultur
Det har bodd folk i tusenvis av år her ute ved havet, og en logisk forklaring kan tilskrives øyas plassering. Hidra ligger midt i leia for de som reiste sjøveien, og ble et naturlig havnevalg for dem som skulle rundt Lista eller over værharde Jæren. På Eigenes i Rasvåg finner du en godt bevart loshytte fra seilskutetida. Her holdt losene utkikk etter båter som måtte loses inn i roligere farvann. Sjøen har vært den viktigste næringsveien på Hidra, og i seilskutetida reiste mange hidravaser til havs, og ble værende flere år på havet. Den dag i dag er det mange fiskere på øya, og i fiskemottaket i Kirkehamn kan du kjøpe dagsfersk fisk og skalldyr rett fra fiskeren selv. Det er også selvplukk av levende krabber i fiskerihavnen. 
Hidra%203
Foto: Alf Sverre Torgersen
Hum08-805540
Foto: Alf Sverre Torgersen
Hidra  - 58°13′28″N 6°34′43″E
Øynavnet Hidra er dannet av flertallsformen Hitrar, av norrønt Hitr, som kan bety ‘den splittede’ eller ‘oppskårne’; sikter til at øya er delt i to av fjorden innenfor Rasvåg og dalsøkket over til Hidrasund.

Lurer du på noe?

Har du spørsmål om booking, hotellet eller ønsker annen informasjon? Vi er der for deg. Ta kontakt med oss så skal vi gjøre vårt beste for å hjelpe deg.
Alt tekst for bilde (beskrivelse av bilde)
02.03.2021

En sykkeltur utenom det vanlige

En av de mest populære aktivitetene i Flekkefjord er skinnesykling på den gamle Flekkefjordbanen. Hvert år sykler tusenvis den 34km lange ruten og får en naturopplevelse utenom det vanlige. Her kan du nyte den fine utsikten fra sykkelsetet, mens du ruller frem i eget tempo.
En sykkeltur utenom det vanlige
Alt tekst for bilde (beskrivelse av bilde)
02.03.2021

Påskeferie med sjarm

En ferie på Sørlandet kan være spekket med opplevelser og aktiviteter for hele familien, enten du liker en rolig eller aktiv ferie.
Påskeferie med sjarm
/Tilbake til arkiv
Blogg