Vi startet vel med dette allerede i barndommen når vi lekte teselskap med hvit duk på bordet, noen små nusselige kopper og noen bamser som samtalepartnere. Denne sosiale måten å spise på, er en perfekt måte å møte venner over gode samtaler. Lange samtaler over god mat og drikke er en fantastisk måte å få litt påfyll og ny inspirasjon i denne litt krevende tiden.
Her kommer vårt eksempel på lettvint meny man kan lage hjemme:
Små lekre sandwicher med spekeskinke og kremost som du gjerne kan kutte av skorpene så de blir ekstra elegante, disse er også kalt fingersandwich. Klassisk er de fylt med agurk og kremost, vi liker spekeskinke i våre. Nystekte croissanter med hjemmelaget syltetøy eller lemoncurd er en soleklar favoritt. Det er ikke mye som slår nystekt wienerbakst en lørdag formiddag.
Noen enkle og raske retter man kan fylle på med er marinert ost, oliven og spekemat. Makroner ser også smashing ut på lunsjbordet, og fås kjøpt i de fleste matbutikker. Pynt gjerne bordet med friske bær, pikekyss eller små konfekter. Scones er klassisk til afternoon tea, de er kjappe å lage og alle kan få det til.
Skal man avansere litt er det alltid godt med sjømat til champagnen. Ferske østers, grillet sjøkreps eller løyerom på bilinis er virkelig å anbefale om man ønsker å ta champagne-lunsjen et skritt videre. Til drikke kan man servere champagne eller annen musserende vin. Fruktte med likør eller en mimosa passer også godt. Ønsker man alkoholfritt har vinmonopolet mye bra sprudlende man kan få kjøpt, eller man kan bare nyte en kopp rykende fersk te til maten.
På Maritim har vi boblelunsj lørdager i oddetallsuker fra kl. 13:00-17:00. Våre kokker har laget en fantastisk
boblelunsj meny og vi har gode priser på sprudlevann disse dagene.