Foto: Peder Austrud / VisitSørlandet
Sommer i Norge

Storbyferie i småbyen

Ønsker du å få litt "syden stemning" i sommer kan du legge sommerferien din til det blide Sørlandet.
Sørlandskysten inneholder alt fra vakre skjærgårder og flotte strender til koselige pittoreske småbyer med idylliske uthavner og nisje butikker. 

I småbyen Flekkefjord finner man trendy butikker med et godt og variert utvalg, den beste servicen, internasjonal Street art og fantastisk småby sjarm. Kontrastene mellom gammelt og nytt er alene verdt å få med seg. Opplev småbyen med en rykende fersk kaffekopp i hånden og ta en rusletur langs elva som deler byen i to. På bakeriene i Flekkefjord får man kjøpt noe som heter skolekjeks, dette er en spesialitet i Flekkefjord og passer perfekt til rusleturen. 

I gågaten er det er dekorert med vimpler i alle regnbuens farger, gamle sykler med blomster i sykkelkurvene og nisjebutikkene ligger på rekke og rad. Her finner vi bla. To-Ka som har et flott utvalg av klær, sminke og accessories. Har du planer om å fornye hjemmet er Lille Bille og Fuglehuset verdt et besøk. Her er hyllene spekket med interiør og sjarmerende ting til hus og hage.

På 15, 16-, og 1700-tallet bosatte et stort antall hollendere seg i Flekkefjord og livnærte seg på handel med eikeskog, gråstein og hummer. En bydel i Flekkefjord har fått navn etter denne tiden, og en vandring i Hollenderbyen er flott tur gjennom en av Sørlandets best bevarte trehusbebyggelser. Her kan du oppleve den fascinerende historien gjennom en oppmerket kultursti med infoskilt. Kart for kulturstien kan fås på turistkontoret eller lastes ned hos Smaabyen Flekkefjord 

La deg sjarmere! Velkommen til Flekkefjord og Maritim Fjordhotel!

Sjekk ut Aktiviteter & Opplevelser i vårt distrikt!

Vær ute i god tid -  book din sommerferie idag. Bestill gjerne i vår online booking, eller på tlf: 38 32 58 00
Hotell i ny drakt
Totalrenovert i 2019/2020

Hotell i ny drakt

Maritim Fjordhotel er totalrenovert og framstår idag som et moderne spise og overnattingssted.
Boblelunsj
Lørdager i oddetallsuker - sommerpause

Boblelunsj

Sprudlende stemning på bryggekanten! Kos deg med smakfulle småretter og forfriskende bobler.